Warning: preg_replace(): Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /home/customer/www/agro.geovara.com/public_html/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19

Навигация № 1 в Англия вече и у нас – уникалната BlackBox Air!

Прецизното земеделие вече е достъпно за всички земеделски производители в България с тази изключително лесна за използване  навигация. Контролира процесите по торене и пръскане и разполага с множество допълнителни възможности,  функционалности и опции за надграждане.

Модел от 2018 година!

BlackBox Air разполага с Android операционна система и предлага още: лесна инсталация, български език, безжичен обмен на данни от/към компютъра с едно натискане, компенсация на терена, чертаене на граници.

ГеоВара Агро пък от своя страна предлага 2 седмици тестов период, безплатна доставка и обучение.

ГеоВара Агро вече е ексклузивен представител на българския пазар на Wingtra – един от световните лидери при безпилотните летателни системи, използвани за прецизни замервания и заснемане. Базирана в Швейцария, компанията е на пазара със своите иновативни технологични решения едва от началото на 2017 г., но вече работи с повече от 30 от най-големите търговци на геодезическо оборудване в цял свят. Прецизното измервателно оборудване на Wingtra намира приложение и в агросектора.
WingtraOne представлява напълно автономна безпилотна летателна система с вертикално излитане и кацане. Заедно с най-добрата камера на пазара с 42 Mpx и невероятно PPK решение, постигнатата точност при заснеманията на земеделски площи и обекти достига до 1 см.
За повече информация за приложението на този уникален модел може да се свържете с ГеоВара Агро за демонстрация в реални условия.

Екипът на ГеоВара Агро пожелава на всички свои клиенти и партньори топли и щастливи коледни празници и една много успешна 2019 година, пълна с успешни проекти и начинания!!!

Новият каталог на ГеоВара Агро е вече наличен – още по-богат, с още повече иновативни решения за прецизно земеделие, достъпни за вас – най-взискателните клиенти!

В него ще откриете:

  • Най-новите преносими GPS устройства;
  • Навигационни системи;
  • Компютърен софтуер за управление;
  • Компютърни модули;
  • Услуги за прецизно земеделие, предлагани от ГеоВара Агро и др.

Запознайте се с нашите най-нови продукти и услуги! Свържете се с нас и ние ще ви изпратим каталога по предпочитан за вас начин напълно безплатно.

В края на ноември 2018 г. ГеоВара Агро взе участие в едно от най-мащабните агро-събития за годината – 8-ми Национален Агро Семинар, организиран от Национална асоциация на зърнопроизводителите, чиито членове са вероятно най-големите ползватели на прецизни технологии в агросектора.

От интересната лекционна програма се уверихме, че иновациите са не само необходимост, но и приоритет на европейската политика сега и за вбъдеще. Това ни прави уверени, че тепърва земеделието у нас ще е едно чудесно поле за изява на високата точност, компютъризираната обработка на данни и сензорния анализ – всичко това, в което ГеоВара и Hi-Target са лидери на пазара.

Иновациите и дигитализацията са основен приоритет на Европейската комисия за развитие на земеделието и селските райони – това стана ясно от обръщенията на представителите на Европейската комисия и Националните земеделски камари на различни държави-членки по време на семинара. България също има амбицията да не изостава от тази тенденция и да стимулира въвеждането на иновационни решения в земеделието чрез мярка 16 от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., която се предвижда да бъде отворена в първите месеци на 2019 г.

И тази година представители на един от световните лидери в прецизните технологии, китайската Hi-Target, посетиха България. По време на редовните си визити експертите запознават своите колеги от ГеоВара с най-новите достижения и разработки в прецизните технологии, със световните тенденции и пазари. Те винаги са любопитни да получат обратна връзка от потребителите на марката в България и споделят своя безценен опит, така че продуктите с марката Hi-Target да работят възможно най-добре за тях.

„Направихме фурор в геодезичния сектор, защото нашите системи работят в много трудни условия и осигуряват всичко, от което клиентите имат нужда – бърз обмен на данни, бърз достъп до услугите, системата никога не забива, Android операционна система, поддръжка от нас и т.н. Имаме и ръчни GPS системи, които са причината да бъдем на всички селскостопански изложения – АГРА, БАТА АГРО, Международни дни на полето. Там показваме, че високата точност вече не е само за геодезисти, не е много скъпа, нито трудна за използване. Занапред ще утвърждаваме нашите иновации на българския пазар.“, това заяви Никола Димитров, управител на ГеоВара Агро в интервю за списание АгроБио Техника.

На този етап сме се фокусирали върху иновативни ръчни GPS устройства с висока точност, които да послужат на нашите клиенти освен за точно трасиране на граници, площи, точки, линии, проекти, също за очертаване и записване на нови такива. Всички наши продукти работят с едни и същи софтуери и всичко е на български език. Това прави работата с тях много лесна. Цената, която предлагаме за продуктите е комплексна. В нея са включени доставка, обучение, поддръжка, всички софтуери и активации. Нашите клиенти имат опция за отдалечен достъп, като при въпроси и проблеми ние можем дистанционно да управляваме устройствата. Целта ни е да осигурим на клиентите си висока точност в техните ръце и познанията, с които да управляват сами своите земи. Така могат да бъдат наистина независими. За щастие всичко става изключително лесно, благодарение на пълната съвместимост с популярния SHP файл. Директно от него се селектират точки и линии за навигиране, измерванията се записват в същия формат и отново се зареждат в добре познатите компютърни софтуери.

Последният ни продукт Qmini A7 е на практика GPS и смарт телефон в едно, но е революционен, защото има патентована антена и вградена платка, която позволява много точно позициониране. Гарантираната точност е около 20см точност и тя може да се използва за всякакъв тип записване на точки, трасиране на земи и очертаване на граници. Друг продукт е Qpad X5, който е таблет, малко по-голям, със същата функционалност и същите софтуери. При него антената и платката са по-висок клас и той работи с геодезическа гарантирана точност от 1см.“, допълни още Никола Димитров.

Цялото интервю четете ТУК .

ГеоВара Агро достави поредната бройка от уникалния Qpad X5-CM с 1см точност в района на Харманли. Както винаги нашите клиенти получават безплатно обучение за работа с доставяните устройства, както и безплатен сервиз впоследствие. Нашите експерти имат възможност за дистанционен достъп до преносимите GPS системи, така че да подпомагат използването им при затруднение от страна на клиентите.

Компактни, лесни за употреба, с удобен и изключително функционален интерфейс на български език и съвместими за работа с всички приложения, преносимите GPS устройства, предлагани от ГеоВара са незаменим помощник в работата на всяко земеделско стопанство, позволявайки точни замервания, очертаване и трасиране на имотите, както и въвеждане на неограничен обем информация за стопанисваните площи, провежданите агротехнически мероприятия и отглежданите култури.

От 5 до 7 юни 2018 г. за първи път в България се проведе изложението „Международни дни на полето“. Уникалното за страната събитие, в което ГеоВара също взе участие, се организира от DLG Bulgaria, дъщерно дружество на DLG International (Германското земеделско дружество), в сътрудничество с IFWexpo и Аграрния университет в Пловдив.

 

Интересното и различно за изложението е неговият характер, който позволява на посетителите да направят пряко сравнение на различно оборудване и методи на отглеждане на растения в реални, полеви, условия. Теренът на изложението, който е собственост на Аграрния университет в Пловдив, е разделен на опитни парцелки, където фирмите представят своите продукти – включително семена, торове и препарати за растителна защита. По този начин посетителите могат да видят разликата в развитието на културите между отделнитe опитни редове.

ГЕОВАРА е ексклузивен представител на Hi-Target – най-голямата фирма в Китай, производител на високо точни GPS технологии, които са напълно приложими и в земеделските стопанства.

 

“Искаме да покажем иновациите в GPS системите. Това са – Qpad  и Qmini. Не ви трябват външни антени, не ви трябват кабели. На практика това са едни модерни, Android устройства, с много мощни характеристики, висока точност. Характерното за малките размери е, че таблетите работят с 1-2 см точност, а Qmini работи с между 10 и 20 см точност, което за размерите му е наистина революционно. Характерното при Qmini е, че на практика това е един смарт телефон, който може да използвате в ежедневието”, разказа Никола Димитров, собственик на компанията.

Това са последни модели устройства, които разполагат с най-новите технологии за позициониране. Qmini е модел 2018 година.  Устройствата имат всички необходими приложения предварително заредени, заедно с Google Play магазин.

Вижте повече в публикацията на Fermer.bg ТУК .

GPS-ите, които ГеоВара Агро предлага, са иновативни последни модели на достъпни цени. Това ги прави подходящо решение за управление на земята на всеки фермер, без значение от размера на неговото стопанство.

 

Ръчният GPS, с който 97% от земеделските производители вече разполагат, е автономен и неговата точност не може да бъде подобрена. Технологията на позициониране на такъв тип комерсиален GPS е от 2 до 15 метра. В случая, нормално се работи с около 2-4 метра точност. Единственият начин да получите гарантирана по-висока точност е да се снабдите с по-висок клас устройство, което може да използва поправки или също наричани корекции. GPS-ите се делят на два типа – такива, които работят самостоятелно и не може да бъде подобрена точността им, и такива, които имат възможност да използват корекции. ГЕОВАРА ЕООД е ексклузивен представител и сервизен център на Hi-Target, която е най-голямата фирма производител на високо-точни GPS технологии в Китай. Всички инструменти на фирмата са от диференциален тип, което позволява използването на поправки и осигурява много висока точност. „На практика постигаме гарантирана точност от 1-2см по положение и около 4см по височина. Ако досега всеки ръчен GPS е давал горе-долу точна позиция, при нас това „горе-долу“ е премахнато и е заменено единствено с гарантирана точност и прецизност“, продължава Димитров.

 

Интерфейсът е толкова удобен, че позволява на всеки да позиционира самостоятелно цели проекти. Всичко е на български език и лесно за употреба.

Всяко едно устройство е снабдено със слотове за две SIM карти, което гарантира два мобилни оператора в системата едновременно – ако единият загуби покритие, минавате на другия. Ако и той спре, има вариант за прикачване към мобилния телефон чрез „гореща точка“ и така можете да имате три източника на интернет.

GPS-ите, които Геовара предлага са иновативни последни модели на изключително ниски цени. Това позволява на фирмата да снабди своите клиенти с много висока точност.

Вижте повече в публикацията на списание АгроБио Tехника ТУК .

Единадесетото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО бе открито на летището в Стара Загора на 15 май.  То ще продължи до 18 май. Организира се от Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА)  и тази година ще премине под знака на иновативното земеделие.

Ето защо ГеоВара също е сред изложителите през 2018 г., представяйки най-новите преносими GPS устройства с уникална точност, приложими в земеделското производство. Още над 200 фирми представят най-новите достижения на селскостопанската техника на площ от 36 500 кв. м. Очакваме ви!

Тази година ГеоВара за първи път взе участие в международнато селскостопанско изложение АГРА, което се проведе в Пловдив в периода 21 – 25 февруари 2018 г. С фокус върху възможностите за прилагането на прецизни технологии в земеделското производство, нашите експерти запознаха посетителите на проявата с най-новите достижения на предлаганите продукти с марката Hi-Target.

Международната селскостопанска изложба АГРА ежегодно събира най-успешните компании у нас, които имат възможността да презентират най-новите си технологични разработки, да обменят опит, сверявайки часовника си  за пазарните нагласи и тенденции.

Акцент на изложението тази година бяха новите възможности за опазване на агрокултурите, прецизните технологии и новите сортове семена и хибриди. Продуктите, предлагани от ГеоВара, предизвикаха голям интерес сред посетителите.

Not found