Warning: preg_replace(): Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /home/customer/www/agro.geovara.com/public_html/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19

В края на ноември 2018 г. ГеоВара Агро взе участие в едно от най-мащабните агро-събития за годината – 8-ми Национален Агро Семинар, организиран от Национална асоциация на зърнопроизводителите, чиито членове са вероятно най-големите ползватели на прецизни технологии в агросектора.

От интересната лекционна програма се уверихме, че иновациите са не само необходимост, но и приоритет на европейската политика сега и за вбъдеще. Това ни прави уверени, че тепърва земеделието у нас ще е едно чудесно поле за изява на високата точност, компютъризираната обработка на данни и сензорния анализ - всичко това, в което ГеоВара и Hi-Target са лидери на пазара.

Иновациите и дигитализацията са основен приоритет на Европейската комисия за развитие на земеделието и селските райони – това стана ясно от обръщенията на представителите на Европейската комисия и Националните земеделски камари на различни държави-членки по време на семинара. България също има амбицията да не изостава от тази тенденция и да стимулира въвеждането на иновационни решения в земеделието чрез мярка 16 от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., която се предвижда да бъде отворена в първите месеци на 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Not found